Mijn favorieten

Taxaties

Wij zijn dé specialist op het gebied van woningtaxaties en bedrijfstaxaties.
Kolf Makelaardij OZ is aangesloten bij de NVM vakgroep Wonen en Bedrijfsmakelaardij.

Woningtaxaties


Elke woning heeft een aantal verschillende waarden, afhankelijk van de andere betrokken partij. Dat geldt voor alle woningen: tussenwoningen, appartementen, luxe landhuizen.

Voor kopers en verkopers is de “onderhandse” verkoopwaarde van belang. De verzekering is met name geïnteresseerd in de “herbouwwaarde” van de woning, terwijl een hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld de bank, de “executiewaarde” belangrijk vindt. De belastingdienst daarentegen kijkt  vooral weer naar de “economische waarde”.

Het is voor alle partijen van belang om over een realistisch waardeoordeel te beschikken, opgesteld door een gespecialiseerd makelaar. Bij het opmaken van een taxatierapport houden wij rekening met alle relevante waardebepalende factoren.

Met onze uitgebreide ervaring en onze vele informatiebronnen zijn wij een betrouwbare partij. Bij een waardebepaling maken we o.a. gebruik van het exclusieve NV-uitwisselingssysteem en onze rechtstreekse verbinding met het Kadaster, waardoor wij een betrouwbare, onderbouwde waardebepaling van de woning kunnen opstellen.

Om de waarde te bepalen maken we eerst een afspraak. We bekijken en inspecteren uw woning of appartement van binnen en van buiten.

Daarnaast doen we onderzoek naar een aantal factoren die ook van invloed zijn op de waarde van uw woning:

  •    kadastrale recherche
  •    bestemmingsplan
  •    bodemonderzoek
  •    ligging t.o.v. zon
  •    berekeningen op basis van inhoud en grootte van het perceel
  •    huidige marktsituatie
  •    toekomstige marktsituatie
  •    toekomstige nabije bebouwingen
  •    omgeving en ligging
  •    etc...

Gevalideerde taxatierapporten / NWWI

Zoals u wellicht al heeft gemerkt, worden de voorwaarden bij de hypotheekbanken scherper en scherper. Een geldverstrekker eist vaak een 'gevalideerd' taxatierapport. De meeste grote hypotheekverstrekkers accepteren alleen nog maar taxatierapporten van erkende NWWI-Taxateurs. Wij zijn niet alleen lid van de NVM en VastgoedCert gecertificeerd, maar ook officieel bevoegd NWWI Taxateur.

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties.
Het NWWI valideert de taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aansluiten. Op deze wijze wil het NWWI in bredere zin bijdragen aan het voorkomen van frauduleuze taxatierapporten en aan de verbetering van de positionering en het imago van de taxateur.
 
Bedrijfstaxaties

Winkelpand, kantoorruimte, bouwgrond of beleggingsobject? Wij zijn u graag van dienst voor een bedrijfstaxatie.
Wij zijn VastgoedCert-gecertificeerd bedrijfsmakelaar. Onze rapportages voldoen aan alle daaraan gestelde eisen.
Als u een object wilt laten taxeren, of als u verdere informatie wilt, wij zijn u graag van dienst.